Cookie & Personvern

På denne siden kan du lese om Cookie og Personvern.

Cookies

INFORMASJON OM INFORMASJONSKAPSLER/COOKIES PÅ VÅRE NETTSIDER

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Dette er en standard teknologi som de aller fleste nettsider bruker. Hensikten med cookies er å forenkle og forbedre surfeopplevelsen for våre besøkende, samt å gi oss statistikk som gjør at vi kan utvikle og forbedre sidene våre.

Enkelte cookies er såkalte “session cookies”. Disse slettes etter endt sesjon, det vil si når du lukker nettleseren din. Andre cookies er “faste”eller såkalte “persistent cookies”. Disse slettes ikke etter endt sesjon, men har en utløpsdato. Faste cookies kan typisk inneholde informasjon om autentisering, lagret handlekurv og menypreferanser. Dette gjør at fremtidige besøk på nettsiden vil være raskere og mer kundetilpasset.

Vi gjør oppmerksom på at Cookies er nødvendig å benytte dersom du skal handle på våre nettsider. Dersom du skrur av cookies vil du miste tilgang til flere funksjoner på våre nettsider. Det betyr bl.a. at du ikke vil kunne registrere deg eller handle. Ved å surfe på våre nettsider aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

I vår nettbutikk bruker vi følgende informasjonskapsler/cookies:

JSESSIONID

JSESSIONID er en standard Java-cookie som lar nettserveren forbedre din nettopplevelse ved å huske dine handlinger og valg på sidene.

Dette er en session cookie som slettes når du lukker nettleseren.

_utma , _utmb , _utmc , _utmz

For å analysere trafikken på våre nettsider benytter vi oss av disse “Google analytics cookies”. De samler inn data for å gi statistikk som hjelper oss å forbedre nettsidene våre. Vi samler inn denne informasjonen på en måte som ikke identifiserer noen. Vi prøver ikke å finne identiteten til dem som besøker nettsiden vår, og vi forbinder ingen data som er samlet fra dette nettstedet med noen personlig identifiserbar informasjon fra andre kilder.

Cookieinfo

Cookieinfo er en cookie som benyttes for å skjule 'informasjons-pop up' for de av dere som har trykket “lukk”.

Dette er en “persistent cookie” som slettes etter 90 dager.

Deaktivere og slette cookies

I alle nettlesere kan du bestemme om du ønsker å akseptere cookies automatisk eller ikke. Du har også muligheter til å slette cookies når du måtte ønske.

Personvern

Personvernerklæring for SHP AS og ISS AB

Behandlingsansvarlig

Daglig leder Jon Magne Soløy er på vegne av SHP AS og ISS AB behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger.

Personopplysninger som lagres

Vi lagrer følgende personopplysninger om våre kunder:

  • Kunder fra Web butikk: Navn, adresse, evt. leveringsadresse om avvik mot adresse, telefonnummer, e-post adresse og login info. Vi lagrer i tillegg hvilke maskiner eller andre produkter du har kjøpt.
  • Nyhetsbrevkunder: Vi lagrer kun din e-post adresse og hva du klikker på.
  • Tidio live-chat : Dette nettstedet bruker Tidio, en chatplattform som forbinder brukerne med kundesupport fra Sew Nordic. Vi samler e-post og navn kun med samtykke fra brukerne, for å starte chatten. Meldingene og dataene som blir utvekslet, lagres i Tidio-applikasjonen. 
    Sew Nordic bruker disse meldingene eller dataene kun til å følge opp brukerens registrerte problemer eller henvendelser. Dine personopplysninger blir behandlet og overført i samsvar med Generell databeskyttelsesforskrift. 

Formål med behandlingen

Vi behandler informasjonen for å fullstendig kontrollere deltakerlisten og bookingen som er gjort om mat, kurs, overnatting osv. for Sew Nordic eventet.

For nyhetsbrevs kunder benytter vi også opplysningene for å kunne gi deg informasjon og tilbud.

Grunnlaget for behandlingen

Informasjon om navn, adresse, telefon, e-postadresse etc. benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b).

Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med din påmeldelse av nyhetsbrev eller ditt kjøp via e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Der du har samtykket til det benyttes kjøpshistorikk og adferdsmønster til å gi anbefalinger og reklame spesielt tilpasset deg som bruker. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk.

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de personopplysningene du har avgitt på våre nettsider i forbindelse med ditt kjøp eller påmelding til å motta vårt nyhetsbrev.

Vi lagrer også de personopplysningene du har avgitt våre ansatte eller forhandlere i forbindelse med ditt kjøp og utfyllelse av garantikort.

Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider for å gi deg som besøker siden best kundeopplevelse og service. Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies). Les mer om bruk av informasjonskapsler under Cookies.

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det. Unntak kan forkomme til speditør for levering av bestilt vare eller til forhandler om du har kontaktet oss direkte uten å gå via denne.

Sletting av personopplysninger

Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år, i henhold til lovens krav. Vi lagrer data helt til du spesifikt ber om at det skal slettes.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Sikkerhetsinformasjon

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll. Ingen ting lagres lokalt på være maskiner.

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til webshop@shp-as.no