Cookies & Integritetspolicy

På den här sidan kan du läsa om vår cookie- och privacy policy.

Cookies

Information gällande cookies på vår webbsida

En informationskapsel, ofta kallad cookie, är en liten textfil som laddas ner och lagras på din dator när du öppnar en webbsida. Detta är en standard teknologi som de allra flesta webbsidor använder. Syftet med cookies är att förenkla och förbättra webbupplevelsen för våra besökande, samt att ge oss statistik som gör att vi kan utveckla och förbättra våra sidor.

Vissa cookies är så kallade “session cookies“. Dessa raderas efter sessionen, det vill säga när du stänger din webbläsare. Andra cookies är “permanenta” eller så kallade “persistent cookies“. Dessa raderas inte efter sessionen, men har ett utgångsdatum . Permanenta cookies kan typiskt innehålla information om autentisering, sparad kundvagn och menypreferenser. Detta bidrar till att framtida besök på webbplatsen kommer att bli snabbare och mer kundanpassade.

Observera att cookies krävs på vår webbsida om du vill boka biljetter och genomföra köp. Om du stänger av cookies, kommer du att förlora tillgång till fler funktioner på vår webbsida. Det betyder, bland annat att du inte kommer att kunna registrera dig eller genomföra bokningar. Genom att surfa på vår webbsida accepterar du att vi kan placera cookies i din webbläsare.

På vår webbsida använder vi följande cookies:

JSESSIONID

“JSESSIONID” är en standard Java-cookie som tillåter din webbläsare att förbättra din webbupplevelse då den minns dina handlingar och val på de olika sidorna.

Detta är en session cookie som tas bort när du stänger din webbläsare.

_utma , _utmb , _utmc , _utmz

För att analysera trafiken på vår webbsida använder vi dessa “Google Analytics cookies“, som samlar in data för att ge oss statistik som hjälper oss att förbättra webbsidan. Vi samlar in denna information på ett sätt som inte identifierar någon. Vi försöker inte ta reda på våra besökares identiteter, och vi kopplar ingen data som är samlad från denna webbsida med personlig, identifierbar information från andra källor.

Cookieinfo

“Cookieinfo” är en cookie som används för att dölja informations- pop-up för er som har tryckt på ”stäng”.

Detta är en ”persistent cookie” som tas bort efter 90 dagar.

Inaktivera och ta bort cookies

I alla webbläsare kan du bestämma om du vill acceptera cookies automatiskt eller inte. Du har också möjligheten att ta bort cookies när du vill. Hur du tar bort cookies beror på vilken webbläsare du använder. Om du använder en PC kan cookies tas bort med hjälp av kortkommandot [CTRL]+[SHIFT]+[Delete].

Integritetspolicy

Integritetsspolicy för SHP AS och SHP AB

Behandlings ansvarig

VD Jon Magne Soløy är på uppdrag av SHP AS och SHP AB, behandlings ansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

Personlig information som lagras

Vi lagrar följande personliga uppgifter om våra kunder:

  • Kunder som bokar biljetter: Namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Vi lagrar även information om vilka produkter du har köpt.
  • Nyhetsbrev prenumeranter: Vi sparar endast din e-postadress och vad du klickar på.
  • Tidio live chat: Den här webbplatsen använder sig av Tidio, en Chat-platform som gör det möjligt för oss att ge support till våra besökare som önskar detta. Vi samlar in e-postadresser och namn endast med tillstånd av användarna, för att kunna starta chatten. Meddelandena och data som delas samlas i Tidio´s platform. 
    Sew Nordic använder inte på något vis dessa meddelanden or data annat än att besvara eller guida användarna som söker hjälp. Din personliga data bearbetas och överförs i enlighet med den Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). 

Syftet med behandlingen av data

Vi behandlar informationen för att fullt kunna kontrollera anmälningslistor och bokningar som har gjorts gällande mat, kurser, övernattningar osv. för Sew Nordic evenemanget.

När det gäller nyhetsbrevskunder använder vi också informationen för att kunna ge dig information och erbjudanden.

Varför vi behandlar data

Information om namn, adress, telefonnummer, e-postadress osv. används för att att uppfylla köpeavtalet. Grunderna för denna behandling är artikel 6 (b).

Om du har gett ditt samtycke används informationen också för att ge dig information, erbjudanden och tjänster i samband med din registrering för nyhetsbrev eller via ditt köp via e-post, telefon eller SMS. Grunderna för denna behandling är sekretessförklaring artikel 6 (a). Du kan när som helst vägra att ta emot denna information från oss.

Om du har samtyckt till det används inköpshistorik och beteendemönster för att ge rekommendationer och reklam som är skräddarsydd för kunden. Grunderna för denna behandling är personuppgifterna artikel 6 (a). Du kan när som helst avbryta ditt samtycke till denna användning.

Erhållande av personuppgifter

Vi lagrar de personuppgifter du har lämnat på vår webbplats i samband med ditt köp eller prenumeration för att få vårt nyhetsbrev.

Vi lagrar även den personliga information du har lämnat till våra anställda i samband med ditt köp.

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa kundupplevelsen och service. Elektroniklagen kräver att vi informerar våra besökare om användningen av cookies. Läs mer om att använda cookies under Cookies.

Utlämnande av information till tredje part

Vi delar inte, säljer, överför eller på annat sätt avslöjar personuppgifter till andra om vi inte är lagligen skyldiga att göra det. Undantag kan vara tillfällen då speditören för leverans av beställda varor eller återförsäljare, om du kontaktade oss direkt utan att gå igenom detta.

Radering av personuppgifter

Uppgifter som vi enligt Redovisningslagen måste bevara kommer att lagras i upp till fem år enligt lagstadgade krav. Vi lagrar data tills du specifikt begär att det ska raderas.

Den registrerades rättigheter

Vi behandlar din personliga information i enlighet med personuppgiftslagen och tillämpliga regler. Det rekommenderas att du får kräva tillgång till och omlokalisering av din personliga information samt korrigering eller radering av information.

Det kan överklagas till Datatillsynet för behandling i strid med reglerna.

Säkerhetsinformation

Vi skyddar din personliga information genom både fysisk och virtuell åtkomst och åtkomstkontroll. Ingenting lagras lokalt på maskiner.

Eventuella förfrågningar om vilken information som registreras, korrigering och radering kan skickas till webshop@shp-as.no.